sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Sellun keitto


Sellun keitto

 Aluksi tarkastimme että kaikki keittimen venttiilit ovat kiinni, paitsi mustalipeän venttiili, joka on avoin viemäriin. Seuraavaksi säädimme tehot ja lämpötilat ohjeiden mukaisiksi.

Hakkeen laitoimme keittimessä olevaan hakekoriin ja keittonesteet keittimeen.

Keittonesteet laitoimme seuraavassa järjestyksessä: mustalipeä, NaOH, Na2S.

Suljimme keittimen kannen tiiviisti.

Keittimen jälkeiset venttiilit, tulovesiventtiili ja pumpun tiivisteventtiilit avattiin.

Pumppu ja lämmönvaihdin käynnistettiin, sekä keittimen yläkierron venttiili avattiin puoliksi.
Lämpötila ja paine merkattiin ylös 10 minuutin välein h-tekijäkaavioon.

Kun h-tekijä oli n. 150-200 päässä tavoitteesta pysäytettiin pumppu ja lämmönvaihdin. Lämpötila ja paine otettiin ylös vielä 5 minuutin välein.

Kaasaus tapahtui vähitellen vetokaappiin juoksevaan veteen.

Paineen laskettua ilmanpaineeseen mustalipeä laskettiin jäähdytyksen kautta kaukaloon.

Keittimen kansi avattiin ja lastukori laitettiin saaviin  lämpimään veteen.

Keitin pestiin.

Lopuksi massaa pestiin suodatinpusseissa niin kauan, että siitä ei enää lähtenyt väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti