sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Massan hajoitus pystyhajottajassa ja priimamassasaanto

Massan hajoitus pystyhajottajassa ja priimamassasaanto


Aluksi laitoimme pystyhajottajaan vettä ja kourallisen massaa. Hajottajaa käytettiin n 5-10 min. Toistimme tämän niin monta kertaa, että kaikki massa oli hajotettu.
Hajotettu massa laitettiin saaviin ja lisättiin vettä niin, että se saatiin laimennettua 20 litraksi. Valmiista ja hyvin sekoitetusta massasta otettiin 0,28 litraa, josta tehtiin massakakku arkkimuotissa ja kuivattiin vohveliraudassa. Massakakusta saatiin laskettua koko priimamassan saanto.

Priimamassasaanto,g

(V/v)*m=priimamassasaanto

V=Priimamassalietemäärä l (20l)
v=Kuivattuun kakkuun otettu lietemäärä l (0,28l)
m=Kuivatun kakun paino g (5,8g)

 (20l/0,28l)*5,8g=414,3g

Priimamassasaanto prosentti,%

(Priimamassasaanto/abs. kuivatut lastut)*100=%

(414,3g/868g)*100=47,7%


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti