sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Massan jauhatus ja arkkien valmistus

Massan jauhatus ja arkkien valmistus

Laskimme paljonko massaa ja vettä tarvitaan hollanteriin.

sakeus 2,1%=21g/l

x*21g/l=360g

x=360g/21 g/l

x=17,14l massaa

6l vettä

Laskimme myös paljonko tarvitsemme SR-lukuun massaa.

x*15,7g/l=2g

x=2g/15,7g/l

x=0,127l

Massa laitettiin hollanteriin ja annettiin jauhautua n.30min. Hollanterista otettiin massaa 0,127l ja laimennettiin litraksi.  Laimennos kaadettiin SR-laitteeseen ja mitattiin jauhatusaste. Jauhatusaste oli 31 ja toisella mittauskerralla 39

Jauhetusta massasta teimme kaksi massakakkua ja selvitimme niistä sakeuden. Sakeudeksi saimme 1,77%-->17,7g/l.

Valmistin valmiista massasta 15kpl arkkeja:

arkit: 15kpl 2,8g/arkki --->42g

x*17,7g/l=42g

x=42g/17,7g/l

x=2,37l massaa
Vettä 5,1l

Arkkien fysikaaliset määritykset:

Kuivatut arkit leikattiin ja punnittiin. Seuraavaksi arkeista tehtiin fysikaaliset määritykset ja laskettiin neliömassa, vetoindeksi, murtovenymä, repäisyindeksi, puhkaisuindeksi ja vaaleus.

Neliömassa:

W=10 000*m/A

W=10 000*(1,48g/196cm2)

W=75,51g/m2

Vetoindeksi:

Y=1000*x/w

Y=1000*(7,15kN/m/75,51g/m2)

Y=94,69Nm/g
Murtovenymä:

32,82%
Repäisyindeksi:
X=a/w
X=877,3mN/75,51g/m2
 X=11,61mNm2/g
 Puhkaisuindeksi:
X=p/w
X=410kpa/75,51g/m2
X= 5,43kPam2/g
Vaaleus:
59,37

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti