Massan jauhatus ja arkkien valmistus
Laskimme paljonko massaa ja vettä tarvitaan hollanteriin.
sakeus 2,1%=21g/l
x*21g/l=360g
x=360g/21 g/l
x=17,14l massaa
6l vettä
Laskimme myös paljonko tarvitsemme SR-lukuun massaa.
x*15,7g/l=2g
x=2g/15,7g/l
x=0,127l
Massa laitettiin hollanteriin ja annettiin jauhautua n.30min. Hollanterista otettiin massaa 0,127l ja laimennettiin litraksi. Laimennos kaadettiin SR-laitteeseen ja mitattiin jauhatusaste. Jauhatusaste oli 31 ja toisella mittauskerralla 39.
Jauhetusta massasta teimme kaksi massakakkua ja selvitimme niistä sakeuden. Sakeudeksi saimme 1,77%-->17,7g/l.
Valmistin valmiista massasta 15kpl arkkeja:
arkit: 15kpl 2,8g/arkki --->42g
x*17,7g/l=42g
x=42g/17,7g/l
x=2,37l massaa
Vettä 5,1l
Arkkien fysikaaliset määritykset:
Kuivatut arkit leikattiin ja punnittiin. Seuraavaksi arkeista tehtiin fysikaaliset määritykset ja laskettiin neliömassa, vetoindeksi, murtovenymä, repäisyindeksi, puhkaisuindeksi ja vaaleus.
Neliömassa:
W=10 000*m/A
W=10 000*(1,48g/196cm2)
W=75,51g/m2
Vetoindeksi:
Y=1000*x/w
Y=1000*(7,15kN/m/75,51g/m2)
Y=94,69Nm/g
Murtovenymä:
32,82%
Repäisyindeksi:
X=a/w
X=877,3mN/75,51g/m2
X=11,61mNm2/g
Puhkaisuindeksi:
X=p/w
X=410kpa/75,51g/m2
X= 5,43kPam2/g
Vaaleus:
59,37
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti