sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Metsä Board Kyro


Metsä Group

- Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva ja kestävästi kasvatettu pohjoinen puu. Metsä Group keskittyy pehmo- ja ruoanlaittopapereihin, pakkauskartonkeihin, selluun, puutuotteisiin sekä puunhankintaan ja metsäpalveluihin. Sen korkealaatuisissa tuotteissa yhdistyvät uusiutuva raaka-aine, asiakaslähtöisyys, kestävä kehitys sekä innovatiivisuus. 

Metsä Group muodostuu Metsäliitto Osuuskunnasta, siihen kuuluvista Metsä Forestista ja Metsä Woodista sekä osuuskunnan tytäryhtiöistä Metsä Tissuesta, Metsä Boardista ja Metsä Fibrestä. Metsäliitto Osuuskunta on Metsä Groupin emoyritys, ja osuuskuntaan kuuluu noin 120 000 metsänomistajaa. Metsä Groupin liikevaihto on 5,0 mrd euroa ja henkilöstöä 9800. Toimintaa on 30 maassa ja tuotantoa 8 maassa.



 Metsä Board Kyro

- Metsä Board Kyro on paperi- ja kartonkitehdas kyröskoskella Hämeenkyrössä. Tehdas tuottaa korkealaatuista taivekartonkia, tapettipaperia ja pintalaineria. Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on n. 290 000 tonnia ja se työllistää noin 250 henkilöä. Tehtaan asiakkaita ovat kotelopainajat, tapettitehtaat, sekä erilaisten merkkituotteiden valmistajat.

Historia:
- Tehdas perustettiin vuonna 1870 Hammaren & Co-nimellä ja siitä tuli osakeyhtiö vuonna 1909. Vuonna 1941 tehtaan nimeksi tuli O/y Kyro A/b. Tehdas toimi vuoteen 1995 Kyro Oyj-nimisenä, jolloin Metsä-Serla (nykyinen Metsä Board) osti Kyron metsäteollisuuden. Vuodesta 2001 vuoden 2012 alkuun tehdas toimi M-real nimellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti