perjantai 26. helmikuuta 2016

Sulamispiste

Sulamispiste

Työn tavoite:
Työn tavoitteena oli mitata kofeiinin ja vanillan sulamispisteet.

Työn suoritus:
Työn suorittamiseen käytimme sulamispistelaite M-560:sta. Ensin mittasimme kofeiinia kapillaariin n. 4-6mm ja laitoimme sen laitteeseen. Tämän jälkeen määritimme laitteen aloituslämpötilan 10°C pienemmäksi ja lopetuslämpötilan 10°C suuremmaksi kuin kofeiinin sulamispiste. Laitoimme lämmön nousemaan 2°C/min. Seurasimme näytettä suurennuslasin läpi, kunnes näyte alkoi sulamaan ja merkkasimme tulokset ylös. Suoritimme saman prosessin vanillalle.
Kofeiini:
sulamispiste: 236,5°C
aloitus lämpötila 226°C ja lopetus 246°C
nousu: 2°C/min
sulaminen alkoi 236,5°C ja sulanut kokonaan 237 °C

Vanilla: 
sulamispiste: 81,5°C
aloitus lämpötila 72°C ja lopetus 92°C
nousu 2°C/min
sulaminen alkoi 82°C ja sulanut kokonaan 84°C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti